Herlig teit Barbarian-inspirert slåssespill

Amasoner og muskelmenn møtes til dyst i blodig kamp i det nye Age of Barbarians-spillet.

Noen ganger er det skikkelig deilig å sette seg ned med en eller annen teit science fiction-film fra femtitallet, full av elendige spesialeffekter og dårlig skuespill, fordi den rett og slett er så dårlig at den blir god. Med dataspill er det litt vanskeligere å finne denne opplevelsen, siden de dårligste spillene har en tendens til å også være fryktelig frustrerende (og B-film-parodier, som vi har flere av, er fortsatt parodier og ikke «ekte vare»).

Hun har tøy på seg. Bare veldig, veldig lite tøy. Legg forresten merke til trollmannen og prinsessa i bakgrunnen – et av flere åpenbare nikk til Barbarian-spillene.
Hun har tøy på seg. Bare veldig, veldig lite tøy. Legg forresten merke til trollmannen og prinsessa i bakgrunnen – et av flere åpenbare nikk til Barbarian-spillene.

Det åttitallsinspirerte ARENA an Age of Barbarians Story ser imidlertid ut som et aldri så lite unntak – et utrolig teit spill med alle de rette B-film-elementene, som ikke virker hårreisende forferdelig å spille, selv om det samtidig ikke på noen måte ser ut som et godt spill.

Barbarian+Aztek Challenge?

Utviklerne har åpenbart hentet inspirasjon fra åttitallsklassikerne Barbarian og Barbarian II, og det ser også ut Cosmis unike Aztek Challenge har vært en inspirasjon. I bunn og grunn er det et slåssespill der barmfagre amasoner og svære muskelmenn slåss i ulike arenaer, men mellom kampene har det ulike typer minispill som ofte kan være like dødelige som motstanderne. Store mengder blod og gørr, samt halvnakne kropper, er også inkludert.

ARENA an Age of Barbarians Story ble lansert på Steam for noen dager siden, der det koster 70 kroner, og faktisk har fått en ganske god mottakelse. Godeste Jim Sterling har tatt en titt på spillet, og jeg anbefaler absolutt at du sjekker videoen hans (men muligens ikke mens du er på jobb):

Du kan jo selvsagt også se på spillets egne trailer:

Jeg har ikke skrevet noe stort om Barbarian-spillene her på Spillhistorie, men om du tar en titt på boksen til Barbarian II, er det ikke vanskelig å se likhetene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.