Se Leisure Suit Larry-skaperen Al Lowe fortelle om serien

Den legendariske spillskaperen holdt nylig et foredrag om spillene sine.

Al Lowe beskriver seg selv som den eldste spilldesigneren i verden – om 71-åringen har rett i den påstanden vites ikke, men han er i alle fall en av dem som har vært med lengst. Hans første spill kom ut allerede i 1982, og han var allerede en veteran i den unge spillbransjen da spillet han er mest kjent for, Leisure Suit Larry, ble lansert i 1987. Altså for 30 år siden.

Originale Leisure Suit Larry.
Originale Leisure Suit Larry.

Fra lærer til spilldesigner

Lowe var opprinnelig musikklærer, men da de første populære hjemmedatamaskinene dukket opp på markedet, lærte han seg å programmere og bestemte seg for å prøve seg som spillutvikler. I starten fokuserte han på barnespill, og da disse ble kjøpt av Sierra, ble han med på lasset. Der skapte han blant annet titler som Donald Duck’s Playground og Mickey’s Space Adventure.

Leisure Suit Larry skiller seg naturligvis markant fra de tidligere spillene hans, men det var faktisk ikke han som kom opp med ideen. I stedet var det Sierra-sjefen Ken Williams som presset på for å få en nyversjon til en tidligere Sierra-suksess – det smått lugubre Softporn Adventure.

Om du har lyst til å høre mer om Leisure Suit Larry-serien (samt Al Lowes tanker om Sierra og selskapets undergang på slutten av nittitallet), bør du ta en titt på dette foredraget fra årets Dragon Con. Al Lowe fremstår som en morsom og kul fyr, og det er lett å bli hektet av fortellingen hans. Den er dessuten fullstappet av artige detaljer og småhistorier. Ta en titt:

Takk til Stig Johansen for tips (i Facebook-gruppa Klassiske PC-Spill).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.