Utforsk evolusjonslæren i nytt strategispill

Det unike spillet Niche – a genetics survival game lar deg forme din egen dyreart.

Vi har fått mange spill som har hentet inspirasjon fra evolusjonslæren, men få av dem har vært særlig autentiske. Will Wrights ambisiøse spill Spore er nok kroneksempelet på et spill som lovet svært mye, og leverte svært lite. Selv om det for all del hadde mange underholdende elementer.

Turbasert evolusjon

Hva er det for en raring?
Hva er det for en raring?

Niche – a genetics survival game ser mer interessant ut. Dette er et turbasert strategi/simulatorspill der du må forme din egen dyreart, og forsøke å holde den i live selv når omgivelsene gjør sitt beste for å utrydde den. Sykdom, rovdyr og klimaendringer er noen av utfordringene du må forholde deg til.

Spillet skilter med over 100 gener som kan forme arten din, dataskapte verdener og dyr og fire biomer. Spillets mekanismer skal være inspirert av virkelige mekanismer, og utviklerne mener at du vil lære ett og annet om hvordan naturen fungerer ved å spille det:

While playing Niche, the player is introduced to the scientific mechanics of genetics (featuring dominant-recessive, co-dominant inheritance, etc). The game also features the five pillars of population genetics (genetic drift, genetic flow, mutation, natural selection, sexual selection). All knowledge is interwoven with the game-mechanics. This creates the effect of learning by playing.

Spennende. Niche har vært i «early access» en stund, og fikk nylig en full lansering. Det ser ut til å ha fått en god mottakelse så langt. Ta en titt på det offisielle nettstedet, der det blant annet er lenker til de ulike distribusjonstjenestene som har spillet i sortimentet. Her er en slags trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.