Skyrim får overlevelsesmodus

Pass på at du ikke fryser eller sulter ihjel neste gang du utforsker spillets villmark.

Bethesda har annonsert en potensielt temmelig kul, ny modus for rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim: Special Edition. Det er en overlevelsesmodus, der du plutselig får langt flere farer og utfordringer å forholde deg til enn det som er tilfellet i dag.

Kart over bålplasser.
Kart over bålplasser.

Først og fremst må du naturligvis spise for å overleve, og tilberedt mat fungerer bedre enn rå mat (som dessuten kan gi deg matforgiftning om du er uheldig). Sult vil gjøre deg svakere og mindre i stand til å kjempe effektivt.

I tillegg må du hvile regelmessig, for hvis ikke blir du utslitt. Her er det også slik at hvile innendørs fungerer langt bedre enn hvile utendørs, så det lønner seg å ha tilgang på tak over hodet.

Det finnes ikke dårlig vær…

Varme er også viktig. I snødekte områder eller når det regner, vil det være kaldt, og ulike typer rustninger og tøy kan brukes for å holde deg varm. Du kan varme deg opp ved å være nær et bål, eller midlertidig ved å spise varm suppe eller holde en fakkel. Naturligvis er det særdeles uklokt å hoppe ut i iskaldt vann, hvis ikke du har en eller annen form for magisk beskyttelse.

Ellers har mange andre regler blitt endret. Det er ikke lenger noen hurtigreisefunksjon, du får ikke tilbake tapt helse automatisk, du kan ikke lenger bære like mye som en okse, og sykdommer og så videre er generelt vanskeligere eller dyrere å bli kvitt. Apropos sykdommer, du kan også for eksempel bli smittet av syke dyr.

Den nye overlevelsesmodusen blir tilgjengelig via det omdiskuterte Creation Club-system, og Bethesda skriver du kan få den gratis i en uke etter lanseringen. Om de mener at du så må betale for å spille videre, eller om det holder at du har skaffet modusen i løpet av den første uken, er litt vrient å tolke av teksten.

Om du har PC-versjonen av Skyrim: Special Edition kan du allerede nå laste ned en betaversjon av overlevelsesmodusen hvis du velger å teste spillets versjon 1.5 på Steam (dette gjør du ved å høyreklikke på spillet i Steam-listen, velge «properties» og gå inn i «betas»).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.