The C64 Mini Computer får nordisk utgivelse

Nå er detaljene rundt den kommende miniutgaven av Commodore 64 spikret.

Samme dag som Nintendo har lansert sin SNES Mini, har teamet bak Commodore 64-systemet The 64 annonsert detaljene rundt sitt første produkt. Den heter The C64 Mini Computer, og vil følge samme modell som SNES Mini.

Slik ser den ut.
Slik ser den ut.

Minimaskin med 64 spill

The C64 Mini Computer er en liten konsoll med 64 innebygde Commodore 64-spill som ifølge skaperne emuleres nøyaktig på maskinvare som passer i en replika som er halvparten så stor som en original Commodore 64 (brødboksmodell). I pakken finner du én joystick, og det er også mulig å koble til en ekstra stikke via USB-porten.

Ellers loves vi lagrefunksjon, og muligheten til å aktivere flere ulike skjermfiltre, hvis du ønsker å ødelegge TV-bildet for nostalgiens skyld. Man kan også koble til et USB-tastatur – knappene på minikonsollen fungerer nemlig ikke. Med tastaturet kan du jo kose deg med BASIC, og kanskje skrive inn Jotto eller noe slikt…

De innebygde spillene inkluderer California Games, Impossible Mission, Pitstop II, Speedball II, Cybernoid-spillene, Paradroid, Creatures, Armalyte og Chip’s Challenge. Lanseringen skal etter planen finne sted tidlig neste år, og den tyske distributøren Koch Media har annonsert at de vil bringe systemet til Norden.

Oppdatering: Her er alle spillene, samt et stort skjermbildegalleri

Tidligere var det snakk om at det ville være mulig å legge inn egne spill. Jeg kan ikke se at denne funksjonen nevnes nå lenger, verken på nettstedet eller i pressemeldingen. The 64-teamet planlegger fortsatt å lansere en fullskalamodell med fungerende tastatur mulighet til å laste inn nye spill senere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.