Wii Shop Channel legges ned

Fra og med mars neste år vil du ikke lenger kunne kjøpe Wii Points. Etter hvert stenges tjenesten helt.

Nintendos Wii begynner å dra på årene, og nå har Nintendo valgt å legge ned den nettbaserte butikktjenesten for konsollen. Den skal stenge den 31. januar 2019, ifølge nettstedet Gematsu (via Eurogamer). Men allerede fra 27. mars neste år stenges muligheten for å kjøpe Wii-poeng og legge disse til kontoen din.

Det vil fortsatt være mulig å laste ned spill du allerede har kjøpt, og du kan også bruke Wii System Transfer for å flytte ting fra Wii til Wii U (der dette er mulig). Disse tjenestene vil imidlertid også legges ned etter hvert. Så lenge du har spillene installert på Wii-en din, kan du fortsatt spille dem i fremtiden.

Virtual Console

Wii Shop Channel inkluderer den populære Virtual Console-tjenesten, der brukere kan laste ned klassikere til eldre spillsystemer. Denne tjenesten er fortsatt tilgjengelig på Wii U, men der er spillutvalget lavere, blant annet fordi Wii-utgaven dekket flere plattformer (slik som Sega Mega Drive). Her er en liste over tilgjengelige spill på Virtual Console for Wii, og her er utvalget på Wii U.

At tjenester som dette legges ned er forståelig, men det er likevel uheldig. I dag kan man fortsatt finne frem en 35 år gammel Commodore 64 og spille originale spill på denne, men når spillene er kjøpt via tjenester som ikke lenger eksisterer, blir det langt vanskeligere å gjøre det samme i fremtiden. I tillegg er det problematisk med tanke på bevaring av spillhistorien.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.