Pannekaka har blitt funnet!

Her er bilder av en original kopi av det supersjeldne, norske Commodore 64-spillet.

For en stund siden skrev jeg om det glemte, norske spillet Pannekaka – et enkelt, men solid actionspill basert på Asbjørnsen og Moes versjon av folkeeventyret ved samme navn. Da jeg snakket med folkene bak spillet, viste det seg at spillet hadde langt mer begrenset distribusjon enn det jeg trodde, og utgiver Arnfinn Forness sa det slik:

– Vi kopierte spillet selv på en 1530-kassettspiller og printet ut innlegget (tror jeg). Da vi ikke hadde noen publiseringskanal, var det ytterst få eksemplar vi solgte – en håndfull, bare. Dessverre har jeg ingen kopi av spillet. Å få tak på en, vil jeg anta må betraktes som et mirakel.

Vel, nå har mirakelet skjedd. Tomas Kristiansen har spillet i sin samling, og har tatt disse bildene av boksen:

Spillet fungerer, og jeg håper det kan bli overført til .tap-format snart, slik at den originale versjonen kan bli bevart for ettertiden. Jeg vil nå oppdatere tilbakeblikket med disse bildene – takk til Tomas Kristiansen som har tillatt oss å bruke dem.

En kommentar om “Pannekaka har blitt funnet!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.