Star Control II får oppfølger!

Skaperne av det klassiske romspillet er tilbake, med en direkte oppfølger der alle de originale rasene er med.

Du vet kanskje at Stardock jobber med et nytt Star Control-spill, som de har snakket litt om i det siste. Du vet kanskje også at det ikke er en oppfølger til hendelsene i Star Control II, men et nytt spill satt til et nytt univers (eller, strengt tatt, flere). Og da har du sikkert også fått med deg at originalskaperne, Paul Reiche III og Fred Ford, ikke er involvert i utviklingen.

Et solsystem utforskes i Star Control II.
Et solsystem utforskes i Star Control II.

Ghosts of the Precursors

Her er derfor en god nyhet: De jobber med sin egen oppfølger. Den heter Ghosts of the Precursors, og har altså ikke Star Control-navnet. Til gjengjeld har den alt det andre. Ghosts of the Precursors foregår i samme univers som originalen, og alle de gamle rasene er inkludert. Selv universets feigeste innbygger, Fwiffo, er med. I tillegg loves vi selvsagt nye bekjentskaper.

Hva mer vet vi? Ingen ting, strengt tatt. Spillet skal være svært tidlig i utviklingen, og duoen sier ikke noe mer om noe som helst. Det virker også som det, enn så lenge, ikke er et prosjekt de dedikerer all sin tid på (antakeligvis må de også bruke litt tid på å tjene millioner på den Skylanders-greia studioet deres kom opp med noen år etter Star Control II).

Likevel: Dette er fabelaktige nyheter. Star Control II er et av mine favorittspill gjennom tidene, og en stund mente jeg faktisk at det var helt på toppen av lista. Jeg brukte cirka én uke på å fullføre det en gang sent på nittitallet, og den uka var det absolutt ingenting annet i tankene mine. Jeg tror til og med at jeg drømte om spillet mens jeg sov.

Star Control II hadde sexy, blå romvesener lenge før Mass Effect.
Star Control II hadde sexy, blå romvesener lenge før Mass Effect.

Storslagent romeventyr

Star Control II er et episk romeventyr som blander utforsking, action og eventyr i et åpent univers. En mektig rase med insektlignende vesener har knust jordboerne og deres allierte i en apokalyptisk krig, men når du dukker opp i et mektig romskip laget av en glemt oldtidsrase, øyner menneskeheten et håp om frigjøring.

Men du kan ikke klare det alene, og må legge ut på en reise for å finne menneskenes gamle allierte – om de fortsatt eksisterer – og overbevise dem om å bli med på opprøret. Samtidig skjer det merkelige ting på den andre siden av konflikten, som får vidtrekkende konsekvenser.

En skikkelig beskrivelse av Star Control II får vente – nå har jeg jo en kjempegod unnskyldning til å gå tilbake for å lage tilbakeblikk – men det fine med spillet er at det fortsatt er tilgjengelig, og faktisk også mulig å laste ned i forbedret utgave, helt gratis. Ta en titt på The Ur-Quan Masters.

Bildene er fra Mobygames. PS: Star Control III ble utviklet av et annet selskap, og regnes ikke som «kanon».

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.