Klassiske eventyrspill samles i ny pakke

Shadowgate, The Uninvited og Déjà Vu var med å revolusjonere eventyrspillsjangeren på åttitallet. Nå samles de i én pakke.

Spillhistorien er full av viktige spill som i stor grad har blitt glemt. Pek-og-klikk-eventyrene fra Icom Simulations er et godt eksempel på dette – i en tid der eventyrspill flest ble spilt ved hjelp av tekstkommandoer – lenge før LucasArts ble involvert i sjangeren – introduserte Icom-spillet Déjà Vu et avansert, grafisk grensesnitt der alt ble styrt ved hjelp av musen.

Originale Deja Vu på Mac.
Originale Déjà Vu på Mac. Bilde: Mobygames.

Nå kommer Déjà Vu tilbake, sammen med to The Uninvited og Shadowgate. Spillene samles i én pakke, som blir tilgjengelig på Xbox One, PlayStation 4 og Steam. Lanseringen er nesten rett rundt hjørnet: Spillene kommer i salg den 31. oktober, i en pakke som heter 8-Bit Adventure Anthology (Volume One).

NES-versjonene

Det som imidlertid er litt viktig å påpeke, er at det ikke ser ut til å være pek-og-klikk-originalene som er samlet i denne pakken, men de senere versjonene for Nintendo Entertainment System. Disse bruker naturlig nok ikke mus, men et enklere, menybasert system. NES-versjonene har imidlertid også et svært godt rykte.

NES-versjonen.
NES-versjonen. Bilde: Abstraction Games.

Déjà Vu er et hardkokt krimeventyr inspirert av førtitallets detektivfilmer, der du våkner opp med hukommelsestap i det som raskt viser seg å være åstedet for en forbrytelse – og du er hovedmistenkt. Nå må du prøve å renvaske deg selv, samtidig som du blir jaktet på av både politiet og en gjeng gangstere.

The Uninvited involverer også hukommelsestap, men denne gangen er det snakk om et grøssereventyr satt til en forlatt herregård, som du må utforske for å finne din savnede søster. Shadowgate har enda flere fantasielementer, og foregår i et dystert slott ved samme navn. Sistnevnte fikk en nyversjon for ikke så voldsomt mange årene siden.

Her er en håndfull skjermbilder:

 

En kommentar om “Klassiske eventyrspill samles i ny pakke”

  1. Brukte mye tid har mamge minner fra disse spillene gitt. Mine versjoner var på svensk da men :p
    Må kanskje kjøpe denne nostalgi pakken..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.