Retrotimen – episode 139

Gjengen i Retrotimen diskuterer det klassiske bilspillet Out Run og filmen Stand by Me, som begge kom i 1986.

Jeg er glad for å kunne annonsere et samarbeid med podcasten Retrotimen. Dette er en ukentlig podcast dedikert til ikke bare spill, men også annen populærkultur fra de fire siste tiårene. Podcasten ble startet i 2014, og består per i dag av en trio ved navn Lars, Remi og Otto.

Jeg tipper du hører musikken i hodet ditt nå.
Jeg tipper du hører musikken i hodet ditt nå.

Som en del av samarbeidet kommer vi til å publisere artikler om hver nye episode. Jeg tipper at en stor del av vår leserskare (det har jo faktisk blitt en del av dere etter hvert!) vil være interessert i de temaene som tas opp, selv om ikke alt har med spill å gjøre.

Dagens episode

I dag snakker gjengen om et av tidenes aller beste bilspill, nemlig arkadeklassikeren Out Run. Denne Sega-klassikeren er faktisk over 30 år gammel, men det byr fortsatt på mye moro – og stemningen er uslåelig den dag i dag.

I tillegg diskuteres filmen Stand by Me (Venner for livet på norsk), som er basert på en Stephen King-roman der fire unge gutter legger ut på en reise for å finne liket av en gutt som ble meldt savnet noen dager i forveien. Guttene spilles av Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman og Jerry O’Connell – ganske kjente navn, altså.

Siden både Stand by Me og Out Run kom i 1986, passer det også med en quiz om det året. Her kan du høre episoden:

Hvis avspillerlenken av en eller annen grunn ikke funker, finner du episoden på Soundcloud.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe lesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.