I dag slippes Gothic-skapernes nye spill

Lanseringen av rollespillet Elex feires med ny trailer.

Den tyske rollespillutvikleren Piranha Bytes lanserer sitt neste spill i dag. Det heter Elex, og er et actionrollespill satt til en postapokalyptisk verden som kombinerer fantasy og science fiction. Spillet er sentrert rundt en viktig ressurs, som gir mennesker magi-aktige krefter, men som også har en tendens til å gjøre dem kalde og følelsesløse.

Er det Geralt?
Er det Geralt?

Åpen verden og mye frihet

Piranha Bytes lover en gigantisk, sømløs spillverden der du kan dra hvor du vil, når du vil – og for å gjøre utforskingen lettere, får du også tilgang på en jetpack slik at du kan nå hver enkelt lille bit av spillverdenen. De sier også at miljøene skal simuleres, og at «alt» reagerer på hva spilleren foretar seg på en autentisk måte.

I tillegg trekker de frem at spillet skal ha dype, moralske valg og et oppdragssystem der de ulike oppdragene er koblet sammen i et slags nettverk. I stedet for å følge en lineær rute gjennom spillet, skal valgene dine bestemme hvilke oppdrag du ender opp med, virker det som.

En litt mer sjarmerende del av spillets verden.
En litt mer sjarmerende del av spillets verden.

Det gjenstår selvsagt å se i hvor stor grad spillet leverer varene; det ligger på en smått forventet «syv av ti» på Metacritic, men så langt er de fleste anmeldelsene fra publikasjoner på kontinentet.

Skal jeg være helt ærlig, stoler jeg ikke helt på tyske anmeldelser av tyske spill, og da spesielt ikke eventyrspill og rollespill. De viser seg ofte å være i utakt med mine egne erfaringer. På den andre siden har Piranha Bytes’ spill tradisjonelt blitt (til dels grovt) undervurdert av både norske og engelskspråklige anmeldere, så hvem vet.

Elex slippes i alle fall på Xbox One, PS4 og PC i dag, og låses opp på Steam klokka 19.00. Her er den ferske lanseringstraileren:

Det ser ut som et Piranha Bytes-spill, ja.

En kommentar om “I dag slippes Gothic-skapernes nye spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.