Endelig: Mafia er tilbake i salg

Det klassiske gangsterspillet har blitt relansert – med én trist mangel.

GOG har gjort et aldri så lite kupp – de har sikret seg det klassiske gangsterspillet Mafia, som lenge har vært helt umulig å få tak i via digital distribusjon. Men det er en liten hake, og det er at spillet har blitt strippet for alt av lisensiert musikk. I originalen fikk vi tidsriktige låter i bakgrunnen, og disse er nå borte vekk. Kun spillets originale lydspor står igjen.

Tøffe typer.
Tøffe typer.

Antakeligvis er det nettopp utgåtte rettigheter til lydsporet som har resultert i at spillet ikke har vært tilgjengelig på lenge, og realistisk sett er det vel utenkelig at 2K Games skulle finne på å reforhandle om disse, så det å fjerne dem var antakeligvis den eneste reelle muligheten til å få spillet tilbake i salg. Litt trist er det likevel, ettersom de var med å skape en autentisk stemning.

Historiedrevet spill i en åpen verden

For nye spillere er Mafia et historiedrevet tredjepersons actioneventyr med bilkjøring og skyting, satt til en stor og åpen by. Det er ikke et «ekte» åpen verden-spill, da du er låst til å følge kampanjen, men de åpne omgivelsene skaper likevel illusjonen av at du befinner deg i en ekte verden.

Vanskelighetsgraden i dette oppdraget ble justert ned i en oppdatering.
Vanskelighetsgraden i dette oppdraget ble justert ned i en oppdatering.

Handlingen finner sted over flere år i mellomkrigstiden, og følger en ung mann som rekrutteres av mafiaen. Han starter langt nede i organisasjonen, men stiger etter hvert i gradene og får ansvar for større og større operasjoner. Men det som går opp, må stort sett også komme ned igjen.

Spillet skilter med over 60 tidsriktige biler, og bilkjøringen er overraskende realistisk. Det samme er skytesekvensene, og kombinert sikrer disse realistiske elementene en rimelig høy vanskelighetsgrad. Kanskje litt for høy, ifølge noen. Men de gjør også at opplevelsen føles autentisk og unik.

En kommentar om “Endelig: Mafia er tilbake i salg”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.