Retrotimen – episode 140

I 1987 fikk verden stifte bekjentskap med spillhelten Mega Man.

I forrige uke satte vi i gang et samarbeid med podcasten Retrotimen. Dette er en ukentlig podcast dedikert til ikke bare spill, men også annen populærkultur fra de fire siste tiårene. Podcasten ble startet i 2014, og består per i dag av en trio ved navn Lars, Remi og Otto. Som en del av samarbeidet kommer vi til å publisere artikler om hver nye episode.

Jeg kan i grunnen forstå hvorfor folk valgte andre spill.
Jeg kan i grunnen forstå hvorfor folk valgte andre spill.

Dagens episode

I forrige uke var det året 1986 som ble diskutert, og denne uken har gjengen naturlig nok kommet frem til 1987. Podcasten starter med en liten quiz og samtale om de viktigste hendelsene fra det året, før fokus går over på spill og film. Som forrige gang er det spesielt én film og ett spill som diskuteres.

Ukens film er Dirty Dancing, med Jennifer Grey og Patrick Swayze i hovedrollene. Det er vel en av de mest ikoniske åttitallsfilmene som finnes, men jeg må innrømme at jeg aldri har sett den. På spillfronten er det Capcoms første spill i Mega Man-serien som diskuteres.

Selv om serien har blitt veldig populær med årene, var faktisk ikke dette spillet noen stor salgssuksess – muligens må det amerikanske coveret, som ble tegnet på én dag av en venn av sjefen for Capcom USA, ta litt av skylda.

Men spillet i seg selv regnes som en klassiker, takket være smart spilldesign og en ikke-lineær kampanje.

Mega Man kan fortsatt kjøpes, som en del av en kritikerrost spillsamling ved navn Mega Man Legacy Collection. Her kan du høre hva Retrotimen har å si om spillet:

Hvis avspillerlenken av en eller annen grunn ikke funker, finner du episoden på Soundcloud.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe lesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.