Star Control: Origins får snart beta

Den offisielle Star Control-oppfølgeren nærmer seg, og originalspillene har blitt lansert på Steam.

Du vet hva de sier: Man venter i 25 år på et nytt Star Control-spill, og så kommer det to på en gang. Vel, det er ikke helt sant – kun det ene heter noe med Star Control, mens kun det andre byr på en reell fortsettelse på sagaen fra Star Control II. Forvirrende? Rettighetene til navnet har altså havnet hos Stardock, mens originalskaperne fortsatt har rettighetene til innholdet.

Star Control: Origins.
Star Control: Origins.

Mens Star Control II-oppfølgeren til originalskaperne fortsatt er langt unna, begynner Stardocks spill – Star Control: Origins – å nærme seg. Nå er det mulig å forhåndsbestille, og prisen er faktisk ganske hyggelig; kun 176 kroner skal utgiveren ha for spillet, enten du kjøper det på GOG eller Steam.

Om du velger å forhåndsbestille vil du neste måned få tilgang på en beta av spillets Super-Melee-modus. For de uinnvidde er det altså dette kampmodusen fra Star Control-spillene heter, og det er snakk om Spacewar-aktige dueller mellom to romskip, der hvert romskip har vidt forskjellige egenskaper og der man må ta hensyn til gravitasjonen når man spiller.

– Vi kommer i fred (neida)

Nye bekjentskaper.
Nye bekjentskaper.

Stardocks spill er altså basert på en helt ny historie. Den starter i 2086, når en avansert rase har plukket opp signalene vi har sendt ut fra jordkloden. De tar like godt turen over hit, for å … vel, utrydde oss. Det var vel ikke akkurat det NASA håpet på. Men som kapteinen på menneskehetens mest avanserte romskip noensinne, har du en sjanse til å redde kloden vår.

Nå er det selvsagt ikke sånn at menneskehetens mest avanserte romskip er spesielt avansert i (de noen ganger ganske mange) øynene til resten av galaksens innbyggere, så du må reise ut i rommet for å skaffe deg nye allierte og få deres hjelp til å forvandle skipet til noe som faktisk kan gjøre nytte for seg.

Møt hyggelige folk i Star Control II.
Møt hyggelige folk i Star Control II.

Originalspillene på Steam

Stardock har også relansert de tre første Star Control-spillene på Steam. Det tredje spillet har i samme slengen fått et nytt navn; det var aldri noen direkte oppfølger til handlingen i toeren, så nå har romertallet blitt fjernet fra tittelen. I stedet heter det Star Control: Kessari Quadrant. De to første spillene selges på sin side i én pakke, slik som på GOG.

Det første spillet i serien er altså et slags romstrategispill der kamphandlingene utfolder seg i den tidligere nevnte Super-Melee-modusen. Nummer to og tre (som altså ikke lenger er nummer tre) er store, historiedrevne åpen verden-eventyr med innslag fra flere ulike sjangere.

Husk at det fortsatt er mulig å laste ned en gratis nyversjon av Star Control II.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.