Super Nt inkluderer også et uutgitt SNES-spill

Nintendos offisielle mini-SNES fikk Starfox 2. Den uoffisielle Super Nt får en tidligere uutgitt versjon av Super Turrican.

Super Nt er en uoffisiell versjon av Nintendos klassiske SNES-konsoll, med flere forbedringer. Du kan lese om selve konsollen i en annen artikkel. Nå har folkene bak konsollen annonsert at den også får et innebygd spill, som aldri tidligere har blitt utgitt.

Spillet er Super Turrican, som opprinnelig ble utviklet for å passe på en 6 MB stor spillkassett, men da utgiver Seika ønsket å spare penger, måtte utvikler Factor 5 i stedet få spillet til å passe inn på 4 MB. Dermed måtte de i praksis kutte 33 prosent av innholdet. Dette inkluderte det planlagte siste nivået, mye musikk og flere fiender.

Dette er originale Super Turrican. Bilde: Mobygames.
Dette er originale Super Turrican. Bilde: Mobygames.

Nå slippes endelig spillet

Factor 5 beholdt heldigvis den utvidede originalversjonen, og for noen år siden ønsket de faktisk å lansere den på Virtual Console. Den planen skal imidlertid ha blitt stoppet av Nintendo, som på det tidspunktet ikke ønsket å ha tidligere uutgitte spill på tjenesten.

Men nå blir altså spillet endelig lansert, under tittelen Super Turrican: Director’s Cut. Spillet blir altså innebygd i den kommende Super Nt-konsollen. Om du betaler litt ekstra, får du til og med en fysisk eske som du kan putte i hylla, men siden selve spillet ikke kommer i fysisk form virker det muligens litt … unødvendig.

Turrican-serien startet på Commodore 64 og Amiga, og er todimensjonale action/plattformspill med glatt action og heftig musikk. Da jeg nylig trakk frem ti heftige Amiga-låter, fikk tittelmelodien fra Turrican 2 en selvskreven plass på lista.

Her er en utrolig rotete trailer fra Super Turrican: Director’s Cut. Hvis du klarer å tvinge deg til å se hele, blir jeg nesten litt imponert:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.