Dra til Valhall i 1990-spillet Prophecy: The Viking Child

Nå er både det og rollespillet Daemonsgate ute på Steam.

Piko Interactive har relansert to spill fra den forlengst nedlagte utgiveren Imagitec på Steam. Først ut er Prophecy: The Viking Child, som er et sideskrollende plattform/actionspill der du er en liten vikinggutt som må redde vennene og familien fra onde Loke, som har tatt dem til fange og fraktet dem til Valhall.

Viking Child på MS-DOS.
The Viking Child på MS-DOS.

Spillet skilter med 16 varierte nivåer, og 22 forskjellige låter (laget av Barry Leitch, som kanskje er mer kjent for musikken til spill som Lotus Turbo Challenge 2). Underveis kan du svippe innom butikker for å kjøpe diverse hjelpemidler og magiske drikker. Spillet kom først ut i 1990, og kom til en rekke plattformer (inkludert Amiga, MS-DOS, Lynx og Game Boy).

Spill nummer to er Daemonsgate, et rollespill satt til et dystert fantasiunivers der byen Tormis er omringet av en demonisk hær. Du må legge ut på eventyr for å finne trollmannen Hestor, som visstnok vet hvordan demonene skal overvinnes. Opprinnelig kom dette spillet til MS-DOS i 1993, og da det først kom ut fikk det en rimelig lunken mottakelse.

Daemonsgate.
Daemonsgate. Bilde: Mobygames.

Gjør litt mer ut av det, Piko Interactive!

Jeg må innrømme at det er litt skuffende å se at Piko Interactive kun har hentet ned beskrivelse og skjermbilder fra Mobygames og lagt dem på Steam-sidene til spillene – litt mer innsats bør man legge i lanseringen av selv ukjente spill, syntes jeg.

Med Prophecy: The Viking Child er situasjonen også ganske forvirrende, fordi videoen som er lagt inn er fra MS-DOS-versjonen, mens bildene er fra Amiga-versjonen. Jeg har tatt kontakt med Piko Interactive, som understreker at det er MS-DOS-versjonen som selges. Forhåpentligvis vil de også legge inn bilder fra korrekt plattform etter hvert.

NB: Jepp, bildene i denne artikkelen er også fra Mobygames. Men nå er ikke jeg spillets utgiver, heller.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.