Et av tidenes beste grøsserspill er ute på GOG

Hvem er det som roper? Det er bare Cthulhu.

Dette er en passende dag for en relansering av et av mine favorittgrøsserspill, Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Det forskrekkelig skumle actioneventyret er nå ute på GOG, og versjonen som selges der skal være fikset opp slik at den fungerer godt på moderne systemer.

Det var da noen rare folk.
Det var da noen rare folk.

Velkommen til Innsmouth

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth er et førstepersonsspill satt til 1920-tallet, der du spiller en detektiv som må reise til en mystisk by ved navn Innsmouth. Om du allerede har lest noe Lovecraft, vet du sikkert at Innsmouth ikke er noe spesielt hyggelig sted, og det tar heller ikke lang tid før du kommer på kant med de lokale innbyggerne.

Dermed går det slag i slag, og du treffer stadig mer uhyggelige ting som ønsker å drepe deg. Underveis påvirkes også den mentale tilstanden til hovedpersonen, og det er slett ikke alltid du kan være sikker på at det du ser er ekte. Uheldigvis er imidlertid noen av de verste tingene du stifter bekjentskap med høyst virkelige.

Spillet kombinerer sniking, action og gåter på en glimrende måte, men er samtidig kjent for å ha en del feil som skaper problemer; det virker som spillet ble presset ut dørene av utgiver Bethesda før det egentlig var helt ferdig, og resultatet var dessverre at utvikleren måtte legge ned – faktisk stengte de studioet sitt én måned før denne PC-versjonen ble lansert.

GOG forteller forøvrig at versjonen som selges hos dem har fått fikset noen av feilene:

– This version includes various small fixes, including: proper V-sync functionality, a fix for the triangle raindrops on AMD cards, and a custom-made fix provided by user Guzz, which allows the invisible sorcerers on the reef to appear properly, plus restores skybox rendering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.