Visste du at originale Football Manager har fått nyutgave?

Det første virkelig populære fotballmanagerspillet er ute på mobil og PC.

I dag brukes Football Manager-navnet på de ekstremt populære managerspillene Sports Interactive, som egentlig debuterte under navnet Championship Manager på nittitallet. Men det originale Football Manager kom så langt tilbake som i 1982, for plattformer som ZX81. Siden dukket det opp på alt fra ZX Spectrum til Commodore 64, og ble en knallsuksess.

Slik tar kampene seg ut.
Slik tar kampene seg ut.

Nødvendig med navneendring

Football Manager ble utviklet av britiske Kevin Toms, som nå er tilbake med en ny versjon av spillet sitt. Siden Football Manager-navnet nå er i andres eie, heter hans spill Kevin Toms Football Star Manager. Ellers er det meste ved det gamle, sånn bortsett fra at strekmennene fra de populære 8-bits-versjonene nå er tegnet i en høyere oppløsning.

Akkurat disse strekmennene er et relativt nytt tillegg til nyversjonen. Da den opprinnelig ble lansert i fjor, var grensesnittet kun tekstbasert. Toms har brukt de siste månedene på å forbedre dette aspektet av spillet.

Naturligvis er ikke spillet i nærheten av like komplisert som nye Football Manager, men du kan kjøpe og selge spillere, sette opp strategier, og så videre. Du får fire divisjoner med engelsk fotball å leke deg i.

Kevin Toms Football Star Manager er ute på Windows, Mac, Kindle, Android og iOS. Uheldigvis er Windows-versjonen kun ute på den offisielle Windows 10-butikken – ikke Steam, GOG, Humble eller noen andre skikkelige spillbutikker.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.