Retrotimen: – SteamWorld Dig 2 er fantastisk

Det svenske indie-spillet SteamWorld Dig 2 falt absolutt i smak hos trioen i Retrotimen.

Jeg storkoste meg med det originale SteamWorld Dig da det dukket opp for noen år siden, og nå høres det ut som jeg bør gå til innkjøp av oppfølgeren. Den får i alle fall en gloheit anbefaling fra de tre faste medlemmene i Retrotimen, som alle har spilt spillet på Switch.

Lekkert.
Lekkert.

Metroidvania møter Dig Dug

SteamWorld Dig 2 er et lekkert spill i Metroidvania-sjangeren, der du må utforske et stort hulesystem under en steampunk-westernby befolket av roboter. Ett eller annet som befinner seg langt nede i hulene skaper mystiske jordskjelv, og du må prøve å finne ut hva det er. Samtidig gjør det jo ikke noe at hulene er fulle av skatter som du kan grave frem.

Spillet er altså ute på Switch (som det passer perfekt for, ifølge gjengen), men du finner det også på PC og PS4/Vita. Steam-scoren på nylige anmeldelser ligger på «overveldende positiv», så det er altså ikke bare Retrotimen som anbefaler spillet.

  • Oppdatering: Jeg har også spilt Steamworld Dig 2 nå, og elsker det. Anbefales varmt!

Ukens film er Kalde rumper, en koselig komedie fra 1993 om en gruppe jamaicanere som finner ut at de skal delta i Vinter-OL. Filmen er løst basert på den virkelige historien om det jamaicanske bobsledelaget som debuterte i OL i Calgary i 1988, og har blant annet den fantastiske John Candy i en av hovedrollene. Her kan du høre ukens episode:

Hvis avspillerlenken av en eller annen grunn ikke fungerer, finner du episoden på Soundcloud.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe lesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Bonus: Traileren til SteamWorld Dig 2:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.