Descent-spillene er tilbake på GOG

De klassiske actionspillene ble fjernet fra GOG på grunn av uenigheter mellom Interplay og utvikleren.

De tre første spillene i Descent-serien var lenge fast inventar på GOG, men i julen 2015 ble de plutselig fjernet. Det viste seg at utviklerstudioet Parallax Studios hadde krevd at spillene skulle fjernes, ettersom Interplay ifølge dem ikke hadde betalt kontraktfestet godtgjørelse for salg av spillene siden 2007. De sa at de hadde kontaktet Interplay flere ganger, uten å få noe hjelpsomt svar.

Klassisk action fra nittitallet.
Originale Descent.

Nå har Parallax Studios og Interplay endelig kommet frem til en enighet som sikrer at spillene kan selges igjen, og de har blitt relansert på GOG. Det er ikke offentlig kjent hva den nye avtalen innebærer, og om Interplay har gjort opp for seg (trilogien dukket først opp på GOG i 2008, så om det Parallax sier stemmer, må Interplay ha skyldt dem en god slump penger).

Dyrere nå enn før

Interplays GOG-utgivelser fikk en kraftig prisøkning for en tid tilbake, og det nye prisnivået reflekteres også i Descent-relanseringen. Originalt var de to første spillene i serien til salgs i én pakke, som kostet 5,99 dollar (dette var før GOG fikk lokale priser). Nå er alle spillene i serien separate utgivelser, som koster ca. 80 kroner hver. Du får imidlertid en rabatt hvis du kjøper hele serien.

Descent-spillene er en kombinasjon av romskipspill og førstepersons skytespill, der du styrer et romskip i tredimensjonale hulemiljøer. Spillene er blant annet kjent for å tilby fri bevegelse i alle retninger, og originalt ble det vinklet som en «Doom-dreper» av mye av spillpressen.

I ettertid føles det litt rart å skulle sammenligne de to spillene direkte, men på den tiden var det åpenbart mange som tenkte at Descent representerte det neste steget i utviklingen av førstepersons skytespill.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.