Rominvasjon etter andre verdenskrig

Gamma Protocol er et turbasert strategispill fra det nye selskapet til Battle Isle-veteran Thomas Hertzler.

I det turbaserte strategispillet Gamma Protocol har de allierte akkurat klart å overvinne tyskerne og japanerne under andre verdenskrig, og så dukker det plutselig opp en gjeng slamper fra verdensrommet. Dermed er det bare å hive seg rundt, og se hvordan krigens mest avanserte våpen klarer seg mot de utenomjordiske invasjonsstyrkene (spoiler: overraskende godt).

Turbasert strategi.
Turbasert strategi.

Både flerspiller og kampanjemodus

Det ser ut som spillets fokus er på flerspiller, med både spiller-mot-spiller og samarbeid, men spillet får også en dynamisk kampanjemodus der invasjonsstyrkene sprer seg utover kloden. Her loves vi en kombinasjon av historiedrevne oppdrag og vanskelige sideoppdrag. Spillet får både gratisversjon og premiumversjon, og kampanjedelen får du kun om du betaler.

Ellers skrytes det av at spillet benytter seg av avansert fysikk for å simulere egenskapene til de ulike enhetene, og hvordan ting som masse, fart, aksellerasjon og så videre påvirker det som skjer med dem i kamp. Alt fra høydeforskjeller til bakkeforhold tas hensyn til.

Utviklerne lover også at spillerne kan arbeide med turene sine samtidig, slik at det ikke blir noen ventetider i flerspiller.

Den ferdige versjonen av Gamma Protocol skal etter planen lanseres i løpet av andre kvartal neste år. Nå har utviklerne lansert en trailer med video fra spillet, samtidig som de har opprettet en side der du kan registrere deg om du ønsker å teste en alfaversjon. Merk at det da forventes at du holder tett om spillet, og bidrar med feilrapportering og så videre. Traileren:

Studioet bak spillet heter Stratotainment, og ledes av Blue Byte-grunnlegger Thomas Hertzler. Han ledet i sin tid utviklingen av den klassiske Battle Isle-serien, og interessant nok eies også Battle Isle-rettighetene av det nye studioet hans. Battle Isle er en serie med turbaserte strategispill som oppnådde stor suksess i Europa, takket være sitt enkle grensesnitt og intelligente design.

Serien er å finne på GOG til en rimelig penge, sammen med det glimrende spin-off-spillet Historyline.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.