Nå er LuftrauserZ ute på Commodore 64

Det kritikerroste indie-spillet har tatt steget over til en ny plattform.

Vlambeers actionspill Luftrausers ble en slags indie-yndling da det dukket opp for noen år siden, og nå er spillet tilbake på Commodore 64. Den nye versjonen har fått navnet LuftrauserZ, men er ellers en offisielt lisensiert utgave av arkadespillet. Utvikleren er Paul Koller, som har blitt en slags spesialist på det å overføre indie-spill fra PC til Commodore 64.

Mye action på skjermen.
Mye action på skjermen.

Rask action

Som originalen er LuftrauserZ et skrollende skytespill der du styrer et svært konfigurerbart fly og må oppnå ulike mål for å låse opp nye flydeler og kombinasjonsmuligheter. Spillet skroller i åtte retninger, kjører med 50 bilder per sekund, og slenger inn massevis av fiender på skjermen samtidig.

LuftrauserZ er ute via digital distribusjon på Itch.io, og det selges også på elektronisk kassett i fysisk eske. Den versjonen er allerede utsolgt – utgiver RGCD lover flere kopier, men sjansene er små for at det blir før jul. Merk forøvrig at du må ha en PAL-versjon av Commodore 64 for å kunne kjøre dette spillet. Brukere med amerikanske maskiner kan dessverre bare glemme det.

Det er selvfølgelig mulig å spille LuftrauserZ på emulator, og uansett om du kjøper fysisk kopi eller den digitale utgaven vil du få tilgang på alle filene du trenger for å spille spillet på PC.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.