Lekre Xeno Crisis er et nytt Mega Drive-spill

Dette folkefinansieringsprosjektet byr på flotte piksler og store eksplosjoner.

Xeno Crisis er et nytt spill for Sega Mega Drive, som vil lanseres både som fysisk spillkassett og i form av en nedlastbar ROM-fil. Spillet vekker umiddelbart minner om klassiske Smash TV, og utviklerne nevner også spill som Contra, Mercs, Alien Syndrome, Chaos Engine og Shock Troopers som inspirasjonskilder.

Skyteaction med dataskapt innhold

Spillet er altså et skytespill der handlingen sees ovenfra, og der du må kjempe deg gjennom en serie arenaer fulle av utenomjordiske og muligens kraftig muterte fiender. Selve spillkartene vil være dataskapte og ulike hver gang du spiller. Som seg hør og bør, loves vi mengder av ulike våpen og fiendetyper.

Den lekre piksel-grafikken skapes av veteranutvikler Henk Nieborg, som blant annet sto for grafikken i det spektakulært vakre The Misadventures of Flink, fra Psygnosis. Han lagde også grafikken for Lionheart og Ambermoon på Amiga, og dette er ikke det eneste nye spillet han er involvert i. Musikken er det chiptune-artisten Savaged Regime som står for.

Utviklerne planlegger å fullføre spillet innen oktober neste år, og er nå i ferd med å gjennomføre en Kickstarter-kampanje for å sikre budsjettet. Den går så det suser, så om du er Kickstarter-skeptisk men samtidig har veldig lyst på spillet, er det neppe nødvendig å gjøre noe annet enn å vente og se.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.