Fransk kultspill relanseres denne måneden

Chamber of the Sci-Mutant Priestess eller Kult: The Temple of Flying Saurcers – kjært spill har mange navn.

I forrige uke ble Death Gate overraskelseslansert på GOG, som det første spillet utgitt av Legend Interactive. Det viste seg at rettighetene var kjøpt av Piko Interactive, som også har sikret seg rettighetene til en bråte andre spill – og ett av dem dukker snart opp på Steam.

Siden du allerede har lest ingressen, vet du at jeg snakker om det franske kultspillet Kult: The Temple of Flying Saurcers, som kanskje er mer kjent under sitt amerikanske navn, Chamber of the Sci-Mutant Priestess. Steam-utgivelsen er satt til 31. januar, men om dette er en midlertidig dato vet jeg ikke.

Noen ganger kan det være gøy å utforske merkelige grener i eventyrspillenes slektstre.
Noen ganger kan det være gøy å utforske merkelige grener i eventyrspillenes slektstre.

«Eksotisk» kontrollsystem

Spillet kom opprinnelig ut i 1989, og ble utviklet av ERE Informatique og Exxos. Det er et merkelig pek-og-klikk-eventyr fra tiden før sjangeren ble «standardisert» – du kan med andre ord se frem til et ganske annerledes kontrollsystem enn det du finner i pek-og-klikk-spillene fra LucasArts og Sierra.

Handlingen er lagt til en postapokalyptisk verden, der du spiller en mutant med overnaturlige egenskaper. Du fanges av en annen gruppe mutanter, og må bruke dine ulike egenskaper for å komme deg fri, samt redde ei jente med det perfekte navnet Sci Fi. Spillet er ikke-lineært, og slutten du får avhenger av hva du har gjort i spillet. Men vær klar over at det også har en tidsfrist.

Det er PC-versjonen som relanseres på Steam, og ikke Amiga-utgaven. På PC er spillet begrenset til de 16 EGA-fargene, og musikken er enklere (spillet støtter imidlertid Tandy-lydbrikken). Ta en titt på denne videoen for å se hva du har i vente hvis du er modig nok til å kjøpe dette spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.