Dark Souls får nyversjon i mai

Er det fortsatt seriens beste spill?

Du vet det sikkert allerede, men jeg føler dette er en stor nok nyhet til å publiseres her selv om den er noen dager gammel – From Softwares episke Dark Souls lanseres i ny utgave den 25. mai. Nyversjonen slippes til Switch, Xbox One, PS4 og selvsagt også PC, med blant annet støtte for 4K på de plattformene hvor det er aktuelt.

Ingen ordentlige skjermbilder så langt.
Ingen ordentlige skjermbilder så langt.

To utviklere

Det er visstnok satt to forskjellige utviklere på jobben, der den ene fokuserer på Switch-utgaven mens den andre lager versjonene for de «større» systemene. Det snakkes blant annet om bedre teksturer og lys & skygge-effekter (som i Dark Souls III), og at opp til seks spillere kan delta i samme verden samtidig. 60 bilder per sekund loves også (30 på Switch).

Ellers vil selvsagt innholdet fra ekspansjonspakken være inkludert, slik det var i PC-versjonen.

Originale Dark Souls er et fantastisk spill, men det hadde sine problemer da det først kom ut. På konsoll var enkelte områder preget av kraftige ytelsesproblemer, og PC-versjonen var en rimelig svak overføring som heldigvis ble voldsomt mye bedre med en uoffisiell modifikasjon. Nyversjonen vil forhåpentligvis være fri for problemer av denne typen.

Det virker ikke som selve spillinnholdet får noen endringer. På den ene siden er jeg glad for at man ikke vil forandre på det som allerede er et mesterverk. Men på den andre siden … er det å banne i kirka å si at spillets siste del strengt tatt kunne hatt godt av noen forbedringer? Her er i alle fall traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.