Civilization IV-designeren går tilbake til røttene

Soren Johnson jobber med et nytt turbasert, historisk 4X-spill.

Starbreeze har akkurat annonsert at de har sikret seg en utgivelsesavtale med Mohawk Games, selskapet til Civilization IV-designeren Soren Johnson. De vil gi ut det neste spillet fra utgiveren, som (i alle fall per nå) heter 10 Crowns.

Konseptbilde.
Konseptbilde.

Turbasert strategi

Ingen vil røpe særlig mye om det kommende spillet, men vi loves altså et «episk, turbasert strategispill som lar spillerne skape det største dynastiet i verdens historie». Soren Johnson sier at teamet hos Mohawk (som har flere Firaxis-veteraner) syntes det er spennende å «gå tilbake til røttene», og beskriver spillet som et historisk og turbasert 4X-spill.

Han røper også at spillet vil få «viktige og radikale nyvinninger» for sjangeren, så vi bør altså ikke forvente Civilization IV om igjen.

Soren Johnson sier han gleder seg til å involvere spillerne på et tidlig tidspunkt, og at 10 Crowns nå er i prototypefasen. Mohawk Games’ første spill, Offworld Trading Company, var også lenge i denne fasen – det var ikke før Mohawk hadde et vanedannende og velfungerende konsept at de gikk videre med utviklingen.

Noen utgivelsesdato er ikke fastsatt, naturlig nok. Men her er noen konseptbilder:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.