FTL-skapernes nye spill er rett rundt hjørnet

Into the Breach har fått rikelig med lovord allerede – nå har det også fått lanseringsdato.

Den herlig intense sjangerblandingen FTL tok verden med storm da den ble lansert i 2012. Den 27. februar er utviklerne (endelig!) tilbake med et nytt spill, nemlig Into the Breach. Hvis du forventet flere romskip og katastrofale oksygentap, blir du sannsynligvis overrasket – Into the Breach er nemlig et turbasert strategispill satt til isometriske miljøer.

Spillet ser enkelt ut, men det virker svært interessant.
Spillet ser enkelt ut, men det virker svært interessant.

Du kan se hva fienden vil gjøre

Som forventet fra gjengen bak et av de mest fantasifulle spillene i nyere tid, er ikke Into the Breach noe ordinært strategispill. Poenget er å redde en serie datagenererte bymiljøer fra muterte monstre som prøver å ødelegge dem. Det som gjør dette interessant, er at du til enhver tid kan se hva fienden din planlegger å gjøre neste tur. Så kan du handle deretter.

Dine angrep vil spilles ut før fiendens angrep, så hvis du er dyktig, vil du kunne forhindre dem i å gjøre det de ønsker. Ikke bare det, men du kan for eksempel manipulere dem til å skade hverandre i stedet for de originale målene sine.

Nettstedet Rock, Paper, Shotgun har en stor sniktitt på spillet der de går i detalj om mekanismene, og etter å ha lest den er jeg ganske overbevist om at dette blir et temmelig heftig spill. Spillet slippes altså den 27. februar, på både Steam, Humble og GOG. Prisen er ikke annonsert enda. Her er en trailer:

3 kommentarer om “FTL-skapernes nye spill er rett rundt hjørnet”

  1. Gleder meg utrolig mye til dette! Rart det har fått så lite oppmerksomhet på forhånd. Skulle tro folk hadde lært etter FTL.

    Svar
  2. Spillet er ute nå på både GOG og Steam, og det er sinnsykt bra! Årets beste spill allerede? Men vi har jo Subnautica…. og det er jo bare februar?! 2018 er galskap sålangt.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.