Retrotimen: OL på Lillehammer

Retrotimen har fått med seg Jørgen Jacobsen, og mimrer om verdens beste OL.

I skrivende øyeblikk er det litt under to timer til OL i Pyeongchang offisielt åpnes, og hva passer vel bedre enn å bruke en time av dagen til å mimre litt om OL på Lillehammer i 1994? Otto, Remi og Lars får denne uken med seg Jørgen Jacobsen fra Retrospillmessen for å snakke om alt fra OL-floka til Tonya Harding – samt finne ut om det er noen av de norske OL-vinnerne fra 1994 de faktisk liker.

Husker du disse to?
Husker du disse to? Bilde: Mobygames.

Skuffende OL-spill

Naturligvis får også det offisielle OL-spillet fra US Gold litt oppmerksomhet. Hvis du har spilt spillet, så vet du at det ikke er noen svær klassiker – snarere tvert imot! – men det kan i det minste skilte med temmelig autentisk presentasjon, med god bruk av de offisielle OL-maskotene Kristin og Håkon.

Siden Jørgen Jacobsen er med denne gangen, blir det også en god del snakk om hva du kan forvente på Retrospillmessen. Du vet at Ron Gilbert og Al Lowe kommer, ikke sant? Her er ukens episode:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe nettlesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Funfact: I forbindelse med mitt tilbakeblikk på det offisielle Lillehammer-spillet, fikk jeg huket tak i en av de originale skaperne. Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at han ikke husket noe som helst fra utviklingen av spillet…

Bildene jeg har brukt i artikkelen er hentet fra Mobygames.

En kommentar om “Retrotimen: OL på Lillehammer”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.