Ron Gilbert kommer til Retrospillmessen!

Monkey Island-skaperen Ron Gilbert besøker Norge i mai.

I oktober ble det klart at Sierra-legenden Al Lowe kommer til Retrospillmessen i år, og nå har gjengen bak arrangementet annonsert nok en berømt gjest: LucasArts-veteran Ron Gilbert, som var tungt involvert i utviklingen av Maniac Mansion, før han blant annet ble hoveddesigner på et av tidenes mest kjente eventyrspill, The Secret of Monkey Island.

Originale Monkey Island.
The Secret of Monkey Island.

Det er ingen overdrivelse å si at Ron Gilbert er en av tidenes mest innflytelsesrike spilldesignere, og hvis du likte dataspill på åtti- og nittitallet har du nesten helt sikkert vært innom et av spillene hans. I fjor vendte han og en gjeng andre veteraner tilbake til eventyrsjangeren med Thimbleweed Park, et spill så spekket med nostalgiske godbiter at det nesten holdt på å sprekke.

Andre gjester

Utenom Ron Gilbert og Al Lowe, kommer Howard Scott Warshaw, som var en av de mest kjente utviklerne av spill på Atari 2600. Hans unike actionspill Yar’s Revenge regnes som en klassiker, mens lisensspillet E.T. … vel, strengt tatt ikke gjør det. Men det er bedre enn sitt rykte.

Andre gjester skal annonseres senere.

Det blir vanligvis folksomt på messen.
Det blir vanligvis folksomt på messen.

VIP-gjestene vil holde foredrag og svare på spørsmål, og sikkert også vandre rundt på messeområdet slik at du kan huke tak i dem for å fortelle hvordan du lærte alt du trengte å vite om sex fra Larry-serien eller ble medlem av Piratpartiet etter å ha spilt Monkey Island.

Moro i mai

Messen finner sted den 12. og 13. mai, i Sandefjord. I tillegg til foredragene vil du kunne prøve deg på over 100 forskjellige spillmaskiner, der de eldste er fra midten av syttitallet. Enten du har lyst til å teste E.T. selv, eller se om Giana Sisters på Commodore 64 er like godt som folk vil ha det til, kan du gjøre det. Du kan til og med utfordre skjebnen og prøve Nintendos Virtual Boy.

Alternativt kan du fete opp lommeboken i forkant av messen, og kjøpe retrospill og andre samleobjekter på en av de mange bodene. Messen får selgere fra hele Norge og Sverige. Naturligvis vil det også være konkurranser og så videre. Sjekk det offisielle nettstedet for mer informasjon, og muligheten til å kjøpe billetter.

Toppbilde: Brian McInnis, CC BY-SA 3.0

En kommentar om “Ron Gilbert kommer til Retrospillmessen!”

  1. Weeee! Dette er gode nyheter. Hvis de gjør det på samme måten som i fjor, så sitter disse gjestene i messelokalet store deler av tiden og kan snakkes til, mingles med og signere ting etc. I motsetning til andre messer jeg har vært på hvor man må betale type 200kr for å få lov til å snakke med VIP-er (noe som er latterlig i mine øyne). I fjor var bl. a Matt Gray og Rob Hubbard der, good times.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.