Lær deg å programmere med Algo Bot

Nytt hjernetrimspill byr på programmeringsnøtter i lekre omgivelser.

Algo Bot er et nylansert hjernetrimspill der du styrer en robot ombord på et koloniromskip som heter Europa. Det er på vei til den andre siden av galaksen, og naturlig nok har mannskapet lagt seg i kryosøvn for å få tiden til å gå. Men det er stadig ting som må gjøres, og de jobbene har de satt roboter til å utføre.

Ikke akkurat BASIC.
Ikke akkurat BASIC.

10 PRINT «REDD ROMSKIPET»

Når ting nå går plutselig galt, er det nettopp en av disse som må redde dagen (og romskipet). Han heter Algo Bot, og er egentlig bare en vaktmester, men nå må han og den gretne sjefsroboten, PAL, gjenopprette skipets kunstige intelligens slik at mannskapet kan vekkes igjen.

Dette gjøres gjennom over 40 puslenøtter satt til fem unike miljøer, der du må programmere Algo Bot til å utføre ulike oppgaver. Spillet skal være enkelt å komme inn i, men vi loves mer enn nok dybde, og utviklerne mener også at spillet vil kunne hjelpe deg å forstå «ekte» programmering. For å løse spillets nøtter må du mestre følgende (og engelsk):

  • Sequential command lines with limited syntax
  • Planning a program (mentally run code and debug it)
  • Variables management
  • Functions
  • Recursive Functions
  • Debugging
  • Optimization strategies

Ellers loves vi flott 3D-grafikk og massevis av britisk humor. Spillet kommer fra teamet bak skrivespillet Epistory, en gjeng som åpenbart er glad i spesielle spillmekanismer. Algo Bot koster 72 kroner (eller 64,80 med lanseringsrabatt) på Steam, og her er en trailer:

20 GOTO 10

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.