Flåklypa kommer til Steam og Switch

Norske utviklere lager en nyversjon av Flåklypa Grand Prix.

Det skal nok godt gjøres å finne en nordmann som ikke har et nært forhold til filmen Flåklypa Grand Prix fra 1975. Filmen ble spill allerede i år 2000, og nå jobber norske Ravn Studio med et nytt Flåklypa-spill. Ifølge Pressfire kommer det til Switch og Steam.

Det eneste skjermbildet. Forhåpentligvis flyttes kameraet til en mer fornuftig posisjon under spillingen.
Det eneste skjermbildet. Forhåpentligvis flyttes kameraet til en mer fornuftig posisjon under spillingen.

Ekte 3D-racing

Det nye spillet setter oss blant annet bak rattet på Il Tempo Gigante, og gir oss ekte racing i 3D – noe jeg tipper ganske mange har drømt om. Norsk filminstitutt, som nylig ga spillet to millioner kroner i utviklingstilskudd, forteller at vi må samle bildeler, kjøre løp i flere varianter og låse opp nye biler og baner underveis.

I tillegg loves vi et gjensyn med alle de populære karakterene fra filmen, og en rekke minispill i tillegg. Modellen ser ut til å være omtrent lik den vi fikk i det gamle spillet (som Ravn Studio oppgraderte for DS i 2010), men her er altså racingen i 3D.

Det blir spennende å se hvor mye arbeid Ravn vil legge i selve bilkjøringen – jeg forventer vel ikke akkurat noen simulator her, men det hadde vært skikkelig gøy om spillet i alle fall føles litt autentisk. Ingen lanseringsdato er kjent.

Oppdatering 31. juli 2018: Nå har Ravn Studio startet en folkefinansieringskampanje for spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.