Vil folkefinansiere det nye Flåklypa-spillet

Studioet bak nye Flåklypa Grand Prix søker økonomisk støtte fra spillerne.

Ravn Studio jobber for tiden med en nyversjon av Flåklypa Grand Prix-spillet fra år 2000. Det nye spillet skal etter planen komme til både PC/Mac og Nintendo Switch, og bytter ut de gamle 2D-minispillene med fullstendig nye minispill i 3D. Dessuten legges det mye mer fokus på bilkjøringen denne gangen, og vi får til og med mulighet til å kjøre Il Tempo Gigante i førsteperson.

Spillet vil bruke Unreal-motore, og alt skal foregå i 3D der vi fritt kan bevege oss og utforske spillets miljøer. Som før vil vi måtte spille ulike minispill for å skaffe oss bildeler til Il Tempo Gigante, men denne gangen blir det langt flere baner å kjøre på enn i originalen.

Det eneste skjermbildet. Forhåpentligvis flyttes kameraet til en mer fornuftig posisjon under spillingen.
Dette er fortsatt det eneste skjermbildet fra bilkjøringen, men hvor representativt det er aner jeg ikke.

Har startet folkefinansieringskampanje

Nå har utviklerne startet en folkefinansieringskampanje på DNB-portalen Startskudd, der de søker etter 2,2 millioner kroner fra publikum for å fullføre spillet. Ravn skriver at dette vil tillate dem å levere ypperste kvalitet på spillet, og sier at pengene vil ene og alene vil brukes til utviklingen av spillet.

Blant annet trenger de å hyre inn flere programmerere, 3D-artister og animatører, skriver de. Kampanjesiden inneholder en god del informasjon om planene til utviklerne, med tidlige skjermbilder som viser hvordan de ønsker å gjenskape de gamle 2D-minispillene i 3D. Lanseringen skal etter planen finne sted neste år.

Går litt treigt?

Ny versjon av Ludvigs labyrint.
Ny versjon av Ludvigs labyrint.

Jeg vet ikke hvor lenge kampanjen har pågått, men det kan virke som den er godt inne i sin første uke. I så fall ser det ikke ut til at den vil nå målet på 2,2 millioner kroner – per nå har utviklerne kun samlet inn like under 130 000 kroner.

Jeg mistenker at den høye prisen for selve spillet kan ha noe med dette å gjøre. Folkefinansiering og forhåndsbestilling er to vidt forskjellige ting, men 400 kroner er et par-tre hakk over det jeg personlig er villig til å betale for en fremtidig Steam-kode til et spill jeg per nå ikke aner noe om kvaliteten til.

At Startskudd-portalen ikke er like godt etablert som Kickstarter og betyr nok også litt.

Kampanjen benytter seg uansett av et fleksibelt målbeløp, så pengene som samles inn vil gå til formålet uavhengig av om målet nås eller ikke. Dette er ulikt for eksempel Kickstarter, der pengene kun trekkes om målet nås, og også noe man må tenke på før man åpner lommeboka.

Prosjektet fikk tidligere i år to millioner kroner i utviklingstilskudd.

2 kommentarer om “Vil folkefinansiere det nye Flåklypa-spillet”

    • Hei,

      Jeg er litt usikker på hva du mener, men hvis du har spillet så må du utforske miljøene (og spille gjennom historiedelen) for å låse opp minispillene.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.