Simon the Sorcerer-spillene får nyversjoner

Med «oppgradert» grafikk, modernisert grensesnitt og nyinnspillt lyd.

Man skal være forsiktig med å forhåndsdømme, men noen ganger er det veldig fristende. Slik som nå. Mobilutvikleren MojoTouch har annonsert nyversjoner av de to pek-og-klikk-eventyrene Simon the Sorcerer 1 og 2, og de ser … ikke så veldig bra ut.

Gammelt.
Gammelt.

Nyversjonene skilter med «oppgradert HD-grafikk», som i dette tilfellet ser ut til å være et rimelig uggent HD-filter lagt oppå den originalgrafikken fra VGA-versjonen, og har i tillegg et «hotspot»-basert grensesnitt i stedet for originalens grensesnitt. Nøyaktig hva de mener med det tør jeg ikke si, men de lover i alle fall at det ikke blir mer pikseljakt.

Man kan heldigvis velge selv

Heldigvis blir det mulig å spille de nye versjonene med original grafikk og lyd, samt det originale pek-og-klikk-grensesnittet. Du vil selv kunne velge hvilke deler av spillet du ønsker å fornye, og hvilke du vil la være som før. Så hvis det nye grensesnittet viser seg å være en forbedring, kan du aktivere det mens du fortsatt har den gamle grafikken.

Nytt.
Nytt.

På lydsiden skilter nyversjonen med fire muligheter. Du kan spille med et nyinnspilt lydspor i stereo, eller originalsporet i følgende varianter: MT-32, General MIDI og AdLib. Litt synd ikke Amiga-musikken støttes, men okay.

Originalversjonene av Simon the Sorcerer 1 og 2 vil fjernes fra salg på GOG når nyversjonene lanseres, noe som vil skje den 4. april. De vil imidlertid inkluderes i de nye pakkene, så helt borte blir de ikke (selv om vi ikke skal se bort ifra at «oppgraderingene» leder til en prisøkning). Nyversjonene slippes også på Steam. Her er trailere:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.