Grand Theft Auto IV mister mange av låtene sine

Spesielt hardt rammet blir radiokanalen Vladivostok FM.

Grand Theft Auto-serien har lenge vært i front når det gjelder å bygge opp stemning ved hjelp av tidsriktig og passende lisensiert musikk. Men som vi allerede har sett flere ganger, har lisensmedaljen en bakside, og det er at slike lisenser ofte har en tendens til å være tidsbegrensede.

Jubileum og forandringer

Jeg trenger ikke musikk nå som jeg er rik.
– Jeg trenger ikke musikk nå som jeg er rik.

Dette gjelder også mye av musikken i Grand Theft Auto IV, og nå som spillet nærmer seg ti år feires dette ved at flere låter blir fjernet fra spillet. Rockstar har bekreftet at det spesielt gjelder Vladivostok FM, altså en fiktiv radiokanalen med popmusikk fra blant annet Russland og Ukraina. Den mister «en stor andel» av låtene, ifølge en uttalelse fra Rockstar.

Denne kanalen ble flittig brukt tidlig i spillet, og var med å etablere hovedpersonens østeuropeiske bakgrunn.

De gode nyhetene er at Rockstar denne gangen skal være forberedt på lisenstapet, og skal stå klare for å erstatte flere av låtene som forsvinner. I tillegg er det neppe slik at man er nødt til å installere den kommende oppdateringen, om man har en fysisk originalutgivelse. Men om du for eksempel har kjøpt spillet på Steam, er det ingen vei utenom.

Jeg er svært skeptisk til bruk av tidsbegrensede lisensavtaler i spillindustrien, blant annet på grunn av konsekvensene det får for bevaring av spillhistorie, og jeg skrev en kommentar om dette temaet for et par år siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.