Retrospillmessen blir arena for Neo Geo World Tour

Hva har Sandefjord til felles med Los Angeles, Monaco og Kuwait City? Neo Geo World Tour.

Retrospillmessen nærmer seg med stormskritt, og i de siste månedene har vi fått regelmessige annonseringer om hva vi kan forvente når den sparkes i gang i Sandefjord. Nå røpes det at messen får SNK-turneringen Neo Geo World Tour, der man kjemper om heder og ære i King of Fighters 98 og King of Fighters XIV.

De som vinner turneringene vil vinne en reise til Hong Kong, der den internasjonale finalen går av stabelen senere i år. Men Retrospillmessen lover også en rekke andre premier. Turneringen gjester åtte land i år, og til nå har den vært i Los Angeles, Monaco og Kuwait City. Fint selskap der, altså.

Neo Geo er en spillkonsoll av det eksklusive slaget – maskinvaren debuterte som et arkadesystem i 1990, men ble etter hvert også tilgjengelig for hjemmebrukere. Systemet var spesialisert på heftige 2D-spill, og fikk serier som Metal Slug, Samurai Shodown og, selvsagt, King of Fighters. Sistnevnte er altså slåssespill i Street Fighter-stil.

Stemmen til Mario

Retrospillmessen har som sagt også kommet med en rekke andre annonseringer, og en som visstnok har blitt veldig godt mottatt er at mannen bak stemmen til Mario vil ta turen til messen. Hvis du elsker «its’a me! Mario!», så kan du glede deg.

Hvis du syntes Mario-stemmen er mer irriterende enn sjarmerende, slik jeg gjør, så vil du kanskje heller foretrekke et møte med John de Lancie, som er best kjent for sin rolle som Q i Star Trek.

Fra før av vet vi at blant annet eventyrspill-legendene Ron Gilbert og Al Lowe kommer. Messen finner sted den 12. og 13. mars, i Sandefjord altså.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.