MULE Returns slippes snart på Steam

Snart kommer nyversjonen av strategiklassikeren MULE til PC.

MULE ble lansert i 1983, utviklet av Ozark Softscapes og utgitt av et ungt og rimelig idealistisk Electronic Arts. Originalen er et turbasert strategispill satt til en planet ved navn Irata, som du kan lese baklengs for å få et lite hint av hvilken plattform det først kom til. Senere ble det blant annet sluppet for Commodore 64, PCjr og til og med NES.

MULE Returns ser slik ut.
MULE Returns ser slik ut.

Økonomi og strategi

Der kjemper fire spillerstyrte koloniselskaper om makten ved å beordre store, firbeinte roboter rundt på planeten for å skaffe ressurser som så kan selges på et åpent, dynamisk marked.

MULE Returns er en offisiell nyversjon av MULE, som ifølge utviklerne skal være svært trofast. De sier at grunnkonseptene fra originalen skal være «intakte», og at spillet i likhet med originalen skal være enkelt å komme inn i, men by på mye dybde takket være blant annet det dynamiske markedet. Spillet byr på enspiller og lokal flerspiller.

Opprinnelig kom MULE Returns til mobile plattformer, og nå slippes det altså på PC. Lanseringen skal være rett rundt hjørnet, men det er ikke gitt noen konkret dato enda. Her er Steam-siden, der du blant annet kan finne en trailer fra den nye versjonen. Jeg finner kun mobiltraileren på YouTube, så her er en video av Commodore 64-versjonen i stedet:

I 1996 kåret Computer Gaming World det originale MULE til tidenes tredje beste spill, så det blir spennende å se hva folk tenker om spillet i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.