Spellcasting-trilogien er ute på GOG

Steve Meretzkys populære serie med «voksne» eventyrspill har blitt relansert på nettet.

Infocom-legenden Steve Meretzky sto for en av selskapets største suksesser med sexkomedien Leather Goddesses of Phobos. Da Legend Entertainment tok over stafettpinnen fra Infocom, ville de også ha noe som var garantert å selge – og fikk derfor Steve Meretzky til å lage et nytt eventyrspill med massevis av humor og «voksne situasjoner».

Du skjønner nok hvor dette leder.
Du skjønner nok hvor dette leder.

Det fikk navnet Spellcasting 101: Sorcerers get all the Girls, og ble akkurat den suksessen de hadde håpet på da det kom i 1990. Dermed kom det også to oppfølgere. Nå har Spellcasting-trilogien blitt sluppet på GOG, i en samlepakke som koster under femtilappen.

Magiske eventyr

I Spellcasting-serien spiller du Ernie Eaglebeak, en nerdete student ved det magiske akademiet i Peloria. Serien har nok langt flere likhetstrekk med Nerdenes hevn enn Harry Potter, men vi skal ikke se bort ifra at du må redde verden en gang eller to underveis.

I dag vil nok mye av humoren og situasjonene i spillet føles utdatert, men hvis du vet at det du går til verken er moderne eller modent, skal det nok være mulig å ha det moro med dem. Spesielt om du liker fantasifulle og avanserte gåter. Spillene fikk i sin tid mye ros av pressen, både på grunn av den velskrevne humoren og de solide gåtene.

Det kan bli litt for mye av det gode.
Det kan bli litt for mye av det gode.

Spillene bruker Legends tekst-og-grafikk-grensesnitt, der du kan velge om du vil skrive inn (ganske avanserte) kommandoer eller bruke musen for å sette dem sammen. Det fungerer nok best om du holder deg til tastaturet, men grensesnittet har mange hendige hjelpemidler, slik som et innebygd kart og muligheten til å alltid se hvor du kan gå.

I likhet med Leather Goddesses of Phobos kan du forøvrig velge mellom «naughty» og «nice»-modus. I sistnevnte byttes det meste av sex ut med andre ting, slik som husarbeid(?), og noen av de mest «not safe for work»-aktige bildene erstattes også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.