Romerstrategi fra Europa Universalis-skaperne

Paradox har annonsert Imperator: Rome, det neste storstrategispillet fra deres interne studio.

Dagens andre spillannonsering fra Paradox dreier seg om et nytt storstrategispill av typen den svenske utgiveren er mest kjent for. Imperator: Rome tar oss med tilbake til romertiden, der du må prøve å bygge opp din egen variant av det romerske imperiet.

Mange nasjoner.
Mange nasjoner.

Mye å passe på

Utgiveren lover en levende verden full av ulike personer med egenskaper og karaktertrekk som vil endres over tid. Disse kan du gi egne roller i imperiet ditt, men det er viktig å passe på at de er lojale. En misfornøyd general kan for eksempel finne på å ta hele hæren sin med seg, og gjøre opprør.

Du må også sørge for at befolkningen din er fornøyd, noe som er lettere sagt enn gjort ettersom det er en rekke ulike befolkningsgrupper i imperiet ditt – fra borgere til slaver – og disse kan ha vidt forskjellige kulturer og religioner.

Folk var større før i tiden.
Folk var større før i tiden.

Andre utfordringer inkluderer barbarer som kan finne på å raide landområdene dine om de ikke er godt beskyttet, eller til og med bestemme seg for å slå seg ned permanent. For å gjøre riket ditt sterkere kan du bygge forsvarsverker, veier og andre typer bygninger.

Imperator: Rome skal etter planen slippes tidlig neste år, og du kan finne mer informasjon og skjermbilder på Steam-siden. Her er en teaser-video:

Mon tro om det var dette spillet Civilization V-designeren Jon Shafer jobbet med i sin korte tid hos Paradox? Han arbeider som kjent også med sitt eget romerstrategispill, nemlig At the Gates.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.