Her spiller han SNES-spill på en NES

Hackeren Tom Murphy har gitt den gamle Nintendo-konsollen superkrefter, uten å modifisere selve konsollen.

Her er litt hackergalskap som strengt tatt ikke har noen fornuftig funksjon, men som er ganske artig likevel: En over middels teknisk begavet person ved navn Tom Murphy (også kjent som «Tom7») har fått en gammel NES-maskin til å spille SNES-spill – og gjøre mye annet sprøtt, i samme slengen. Dette har han gjort uten å modifisere NES-konsollen.

I stedet er det spillkassetten som er modifisert, med et eget kretskort og en modifisert Raspberry Pi. Men selv om dette kanskje høres ut som «juks», var det langt fra noen enkel prosess å få det til å fungere. I utgangspunktet er det for eksempel litt for mye forsinkelse i datastrømmen fra Pi-en til at spill vil være spillbare, men dette har Murphy fikset ved å legge inn et system som skal prøve å forutse hva som kommer til å skje videre, og tegne dette opp på skjermen før de faktiske instruksjonene kommer.

Her kan du se en presentasjon av systemet:

Og her kan du se hvordan det ble laget:

Via Ars Technica.

En kommentar om “Her spiller han SNES-spill på en NES”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.