Skool Daze-spillene kommer til PC

Alternative Software bringer de erkebritiske åttitallsklassikerne til nye plattformer.

Etter at Skool Daze: Reskooled ble lansert på mobil for en stund siden, vil det nå ta turen til Mac og PC. Reskooled inneholder oppgraderte utgaver av både Skool Daze (som forøvrig er inkludert i sin Commodore 64-form på TheC64 Mini) og oppfølgeren, Back to Skool. Lanseringen finner sted på Steam, den 7. juni. Utgiveren er fortsatt Alternative Software.

Dynamisk verden

Sinnataggen!
Sinnataggen!

Skool Daze finner sted på en streng, britisk kostskole for gutter. Hovedpersonen heter Eric, og syntes tilværelsen på skolen er temmelig kjip. Derfor har han ikke spilt helt etter skolens regler, med det resultat at lærerværelsets safe nå har en rapport som det vil være svært uheldig om rektoren får se.

Målet er nå å få fatt i rapporten, samtidig som han unngår å bli fersket av lærerne, som deler ut strenge straffer til alle pøbler eller unger som befinner seg der de ikke har lov til å være. Mens Eric utforsker skolen, foregår undervisningen og slikt som før, og det er ventet at han deltar.

Nyversjonen har forøvrig også et nytt scenarie, Nu Skool, der vi får leke oss på en litt mer moderne skole enn den utdaterte skolen i originalene. Du kan også låse opp muligheten til å spille som andre elever, med ulike egenskaper, underveis. Ah, og nå har spillet en egen scooter-stunt-modus, av en eller annen grunn.

Originale Skool Daze ble skapt av David og Helen Reidy, med grafikk designet av Keith Warrington. Selv om det foregår i begrensede miljøer, er det et tidlig eksempel på et sandkassespill der du selv velger hvordan du nå målene dine. Skolen har selvsagt flere elever enn bare Eric, og faktisk kan han med litt uflaks få skylden for ugang andre elever finner på.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.