Wasteland feirer 30 år med nyutgave og samlepakke

Det klassiske rollespillet Wasteland får en nyutgave tidlig neste år.

Den originale inspirasjonskilden til Fallout-serien, Wasteland, kom ut for 30 år siden – i 1988. Nå vil inXile Entertainment feire jubileet ved å gi ut en nyutgave av det originale spillet, som skal slippes tidlig neste år. Det er australske Krome Studios som lager denne nyversjonen (og de jobber også med lignende nyutgaver av The Bard’s Tale-trilogien).

Originalen er allerede tilgjengelig på blant annet Steam, med diverse små oppgraderinger.
Originalen er allerede tilgjengelig på blant annet Steam, med diverse små oppgraderinger.

Flere forbedringer

Vi loves oppdatert grafikk i originalens ånd, full støtte for moderne operativsystemer og oppløsninger, og en rekke andre funksjoner som skal gjøre spillet enklere å spille (grensesnittet får seg sikkert en god del oppdateringer). Nyutgaven heter Wasteland – 30th Anniversary Edition, og er ifølge inXile i «preproduksjon».

Merkelig nok har de allerede nå lansert en samlepakke der denne nyversjonen er en viktig del av innholdet. Pakken inneholder Wasteland i sin originale utgave (eller nesten, i alle fall), oppfølgeren Wasteland 2: Director’s Cut, og en hel haug ekstramateriale – i tillegg til nyversjonen, som man altså får automatisk når den slippes. Samlingen koster 300 kroner på Steam.

Heldigvis blir det også mulig å kjøpe Wasteland – 30th Anniversary Edition separat når denne er ferdigutviklet.

For nye spillere er Wasteland et rollespill satt til en stor, postapokalyptisk verden. Du ser handlingen fra fugleperspektiv, og leder en gruppe soldater (som du enten skaper selv, eller rekrutterer underveis). Kamp er turbasert og foregår gjennom et tekstgrensesnitt der du ser fiendenes egenskaper og får opp beskjeder om hva som skjer. Hvis du ikke er redd for «spoilere», kan du lese om spillet på CRPGAddict-bloggen.

Toppbildet er basert på coverbildet på Mobygames.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.