Blir Galencia det første C64-spillet på Steam?

Det ser slik ut – arkadespillet lanseres på Steam den 17. juli.

Steam har allerede mange spill som kjører via ulike emulatorer, men etter litt leting har jeg ikke funnet noen Commodore 64-spill der. Den 17. juli vil det i alle fall komme et, nemlig indie-utgivelsen Galencia. Spillet er allerede tilgjengelig for PC-spilling på Itch.io, men nå kommer det altså til Steam.

De offisielle skjermbildene har stygt CRT-filter, så her er et jeg har tatt selv.
De offisielle skjermbildene har CRT-filter aktivert, så her er et rent bilde jeg har tatt selv.

Ferdig satt opp

Versjonen som lanseres på Steam er ferdig satt opp med emulator, litt som GOG-spill er ferdig satt opp med DOSBox, så den installeres og kjøres som et helt ordinært Steam-spill. Dette vil riktignok si at du neppe får de samme konfigureringsmulighetene som med en normal emulator, men forhåpentligvis inkluderes spillet i .d64-format for de erfarne brukerne.

Galencia er et romskytspill i samme stil som Galaxians, men med en rekke unike elementer. Spillet byr på 50 nivåer, og inkluderer utfordringsnivåer, asteroidebelter og «boss»-kamper. Det har fått mye ros i Commodore 64-miljøet siden den opprinnelige lanseringen i fjor, og magasinet Reset64 kåret det til det beste Commodore 64-spillet i 2017. Her kan du se spillet i aksjon:

Forhåpentligvis er dette bare det første av flere Commodore 64-spill som slippes på Steam. Det hadde vært moro å se The Bear Essentials og Pains ‘n’ Aches der, for eksempel, for ikke å snakke om noen gode, gamle klassikere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.