The Guild 3 bytter utvikler

Early access-spillet ser ut til å ha hatt en del trøbbel.

The Guild er en fascinerende kombinasjon av livssimulator og økonomisk strategispill, som ble lansert av JoWooD tidlig på totusentallet. Spillet fikk en overraskende stor tilhengerskare, og derfor var det mange som gledet seg til fjorårets tidliglansering av The Guild 3.

Hadde du klart deg i middelalderen?
Spillet kunne nok godt ha fått seg et grafisk løft i tillegg.

Nytt studio tar over

Den viste seg imidlertid å være en skuffelse, og når man skroller gjennom brukeranmeldelsene ser man at selv de positive peker på betydelige feil og mangler. Hva som har skjedd bak kulissene vites ikke, men det ser ikke ut som utgiver THQ Nordic er veldig begeistret for jobben utviklerteamet GolemLabs har gjort. Nå har spillet nemlig byttet utvikler.

Det nye teamet heter Purple Lamp, og er basert i Wien. Studioet er nystartet, men består av veteraner fra blant annet Spriong. I en oppdatering på Steam skriver studiosjef Harald Riegler at de er stolte av å kunne bidra på The Guild-franchisen. Jean-René Couture fra GolemLabs sier på sin side at det har vært en ære å få jobbe med spillet, og at de nå «legger ut på nye eventyr».

Ifølge THQ Nordic vil Purple Lamp «løse problemer og integrere planlagte funksjoner», og utgiveren nevner blant annet flerspiller som noe som skal legges inn. The Guild 3 ble lansert i «early access» i september 2017. Hvor lang tid det vil ta Purple Lamp å få spillet på rett kjøl igjen vet vi ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.