Saboteur-spillene kommer til Switch

Med ekstra låter fra mannen bak musikken i The Witcher. Pluss: Saboteur 3 er på vei.

Her er en litt overraskende nyhet. Hvis du var noen hakk over gjennomsnittet spillinteressert på åttitallet husker du kanskje de to Saboteur-spillene som ble lansert på blant annet ZX Spectrum og Commodore 64 – nå kommer de begge til Switch. Ikke bare det, men de vil få ekstra musikk laget av The Witcher-komponist Adam Skorupa.

Bilde av nyversjonen for PC.
Bilde av 2015-nyversjonen for PC.

Switch-versjonen vil blant annet skilte med åtte forskjellige moduser, som lar deg velge utseendet til spillet slik at det matcher din favorittretroplattform – stilene du kan velge mellom er ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, NES console, GameBoy, Atari 2600, Amiga og ZX81.

Lanseringen skal finne sted i løpet av årets tredje kvartal.

Saboteur?

Saboteur-serien ble skapt av britiske Clive Townsend og gitt ut av Durell. Det første spillet kom i 1985, og det andre kom i 1987. Det er snakk om store og til dels åpne actioneventyr der du navigerer en ninja rundt i miljøer sett fra siden, samtidig som du leter etter ulike skjulte saker og tar knekken på det du måtte komme over av fiender.

Spillene ble rimelig populære, i alle fall i Storbritannia, men jeg tviler på at de er kjempekjent i retrospillverdenen forøvrig.

Clive Townsend lagde faktisk nettbaserte PC-versjoner av begge spillene for et par år siden, som du kan kjøpe tilgang på fra det offisielle nettstedet (eneren finnes også i nedlastbar utgave). De skal også være ute på mobile plattformer. Townsend jobber dessuten med et tredje Saboteur-spill, og også dette skal få Switch-versjon via samme utviklerteam (polske SimFabric).

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.