Helt nytt Mega Drive-spill slippes på Steam

Tanglewood er et plattformspill for den klassiske Mega Drive-konsollen, og får Steam-lansering i dag.

Plattformspillet Tanglewood har vært under utvikling for Sega Mega Drive i flere år, og i dag vil det endelig slippes … på Steam. Kjøper du spillet på Steam får du ikke bare en versjon satt opp for å spilles på PC-en din (enten den kjører Windows, Mac eller Linux), men også ROM-filene du trenger for å spille det på ekte maskinvare (via en flash cartridge som Everdrive) eller valgfri emulator.

Klassisk plattformspill.
Klassisk plattformspill.

Snart slippes spillet også på elektronisk spillkassett, som skal være sonefri og støtte både PAL og NTSC.

Utviklet på gamlemåten

Tanglewood er altså et plattform/hjernetrimspill, der du følger unge Nymn, som har kommet bort fra hjemmet sitt. Nå er solene på vei ned, og du må finne en måte å overleve natten på. Underveis må du både løse gåter og bruke spesialegenskaper og feller for å komme deg helskinnet forbi farene. Totalt loves vi 28 nivåer over 8 kapitler.

Spillet skal være programmert i assembler for 68000-prosessorer, ved hjelp av originale utviklerverktøy og -prosesser fra nittitallet. Det har også original musikk laget spesifikt for lydmaskinvaren til Mega Drive. Her er en trailer:

Spillet vil også slippes på Itch.io, mens GOG sa nei til å ha det på sin tjeneste.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.