Cthulhu truer verden i det lekre eventyrspillet Gibbous

En bibliotekar, en privatdetektiv og en snakkende katt må redde verden.

Gibbous: A Cthulhu Adventure er et kommende pek-og-klikk-eventyr laget i klassisk stil, med nydelig, håndmalt 2D-grafikk og «Disney-aktige» animasjoner. Spillet kommer fra et utviklerstudio i Transylvania, og skal «snart» lanseres for de tre tradisjonelle PC-formatene, på GOG og Steam.

De tre hovedpersonene.
De tre hovedpersonene.

Gamle bøker er skumle

Spillet starter i Darkham, en mystisk gammel by som har begynt å tiltrekke seg den ene dommedagskulten etter den andre. Her jakter privatdetektiven Don R. Ketype på den garantert forferdelig farlige boka Necronomicon, men bibliotekaren Buzz Kerwan snubler over den først – og før han vet ordet av det, kan katten hans snakke. Sånn går det når man er uforsiktig med eldgammel magi.

Resultatet er uansett et eventyrspill med tre forskjellige hovedpersoner, over 60 håndmalte miljøer, over 70 bifigurer, massevis av kosmisk humor (og kanskje litt skrekk), og stemmen til Geralt fra The Witcher. Utviklerne skryter også av at spillet har 12 000 linjer med stemmeskuespill, og at så godt som alle tingene du prøver på resulterer i en eller annen unik respons.

Ta en titt på traileren under – hvis du tør!

2 kommentarer om “Cthulhu truer verden i det lekre eventyrspillet Gibbous”

  1. Dette spillet har virkelig kommet langt siden første gang jeg så glimt av det. Utrolig lekker grafikk! Stemmeskuespillet høres heller ikke halvgæli ut. Dette spillet fikk jeg plutselig litt forventninger til. Trodde først det var et litt useriøst hobbyprosjekt.

    Svar
    • Ja, jeg så det også for en stund siden, uten at jeg ble så veldig imponert. Men nå virker det veldig kult, med virkelig flott grafikk og tilsynelatende ganske morsom humor også.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.