Glemt spill fra Battlefield-utviklerne får endelig se dagens lys

Hardcore ble kansellert for snart 25 år siden – nå er det tilbake.

Den svenske utvikleren Digital Illusions har vært med i bransjen mye lenger enn mange er klar over. I dag er de best kjent for Battlefield-spillene sine, og før det var det bilspill de var eksperter på. Helt i starten var det flipperspill – Pinball Dreams, Pinball Fantasies og Pinball Illusions var de beste spillene av sin type tilgjengelig for datamaskin og konsoll.

Digital Illusions-spillene har alltid hatt flott grafikk.
Digital Illusions-spillene har alltid hatt flott grafikk.

Hardcore

Det var etter Pinball-spillene at Digital Illusions slo seg sammen med den britiske utgiveren Psygnosis, som skulle gi ut flere prosjekter fra dem. Et av disse var det kriminelt undervurderte Benefactor, som kun kom til Amiga. Et annet var Hardcore, et tilsynelatende heftig plattform/actionspill som skulle lanseres for Amiga og Mega Drive i 1994/1995.

Spillet fikk rikelig med positiv forhåndsomtale, og derfor var skuffelsen stor da Psygnosis uten forvarsel kansellerte utgivelsen. Spesielt siden spillet var «99 prosent» ferdigutviklet. Siden midten av nittitallet har det ligget og støvet ned, og ingen har noensinne trodd at det kom til å se dagens lys.

Utviklerne jobber sammen med originalskaperne for å bringe disse sekvensene tilbake.
Utviklerne jobber sammen med originalskaperne for å bringe disse sekvensene tilbake.

Men det vil det altså gjøre. Takket være en gjeng entusiaster har originaldataen blitt hentet frem igjen, og spillet skal ferdigutvikles. Dette skal gjøre ved hjelp av utviklermaskinvare for Sega Mega Drive (som etter hvert ble hovedplattformen for spillet), og det er først når spillet er ferdigutviklet for originalplattformen at det vil overføres til moderne plattformer – antakeligvis via emulator.

Lanseringen skal etter planen finne sted neste år. Dessverre ser det ut som Hardcore blir eksklusivt for PlayStation 4 og Vita, noe som er litt ironisk siden mange mistenker den nylanserte PlayStation-plattformen var grunnen til at Sony-eide Psygnosis kansellerte spillet i utgangspunktet. Men det er jo bedre enn ingenting.

Opprinnelig ønsket faktisk et par av originalutgiverne å lansere spillet gratis, men sa at de måtte ha Sony med på laget siden rettighetene til alt av Psygnosis-spill ligger hos dem. Av ukjente grunner ble det ikke noe av.

Det er Strictly Limited som står for relanseringen. For øyeblikket er Hardcore en arbeidstittel. Her er en trailer:

“I know the care, love, sweat and hard work that went into creating Hardcore it in the first place by all involved parties. Thus, I think it is fantastic that this product finally gets to see the light of day and for people to be able to play it finally.”

– Digital Illusions-grunnlegger Fredrik Liljegren

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.