Democracy 4 er på vei

Den populære serien med politiske strategispill får et nytt tilskudd neste år.

Positech Games har annonsert at de jobber med det fjerde spillet i Democracy-serien. Studiosjef Cliff Harris forklarer på selskapets blogg at det «har skjedd litt» i den politiske verden siden Democracy 3 ble lansert, og at det nye spillet forhåpentligvis skal reflektere dette når det lanseres i 2019.

Falske nyheter og sosiale medier

Blant annet vil spillet inkludere elementer fra Democracy 3: Africa, som simulerte korrupsjon, begrensninger for ytringsfriheten og andre ekstreme politiske fenomener, som Harris påpeker at har blitt vanligere i vestlig politikk etter lanseringen av Democracy 3.

Dette bildet er fra Democracy 3. Det er mulig du skal være litt over gjennomsnittet glad i grafer for å sette pris på denne serien.
Dette bildet er fra Democracy 3. Det er mulig du skal være litt over gjennomsnittet glad i grafer for å sette pris på denne serien.

– Spillet vil oppdateres til å reflektere moderne utfordringer, så du slipper å engste deg over «V»-chipen og andre glemte saker, men må tenke mer på falske nyheter, sosiale medier og andre sosiale fenomener som driver politikken i 2018 og videre, skriver Harris.

I tillegg vil spillet inkludere en del av innholdet fra de fire eksisterende ekspansjonspakkene for Democracy 3 (Extremism, Social Engineering, Clones & Drones og Electioneering).

Det er ikke Cliff Harris som står for hovedutviklingen av det nye spillet, siden han er ganske opptatt med Production Line, et strategispill der du må designe den perfekte bilfabrikken. Hoveddesigner skal være Jeff Sheen, som også designet Democracy 3: Africa.

Democracy-spillene gir deg rollen som statsleder i en nasjon, og utfordrer deg til å holde orden på alt fra arbeidsledighet til terrorisme – samtidig som du prøver å sikre at du blir gjenvalgt. Spillene skilter med avanserte simuleringer av ulike systemer i samfunnet, samt velgerne og deres bekymringer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.