Sega har utsatt sin mini-Mega Drive

Samtidig kan det virke som produsenten AtGames har blitt byttet ut.

I april i år annonserte Sega at de jobbet med en miniversjon av den klassiske 16-bits-konsollen Mega Drive (eller Genesis, som den het i USA). På det tidspunktet sa de veldig lite om produktet, utover at det var AtGames som skulle ta seg av jobben. Senere har det blitt klart at den skulle lanseres i Japan før jul.

Nå har Sega gitt kontrabeskjed. Miniatyrkonsollen skal ikke lenger lanseres før jul, men den skal til gjengjeld også lanseres i USA og Europa, noe som ikke ser ut til å ha vært en del av de originale planene.

Er nå et globalt produkt

I utgangspunktet kan en mistenke at det er Sonys PlayStation Classic-annonsering som har skremt Sega fra å lansere et konkurrerende produkt i samme tidsperiode, men situasjonen ser ut til å være mer komplisert enn som så. Sega forteller nemlig at de har gått sammen med et japansk selskap for å gå videre med design og programvare for produktet.

Om det betyr at AtGames har blitt byttet ut eller ikke er ukjent, men i så fall er det neppe så mange Sega-tilhengere som sørger. AtGames sto nemlig for Sega Genesis Flashback, et lignende retrosystem som ikke har fått veldig god kritikk. Hvem den nye partneren er vet vi ikke, men de skal være erfarne.

Det er fortsatt veldig få detaljer om produktet, men Sega vil nok komme med en skikkelig annonsering (i stedet for en serie Twitter-poster på japansk) etter hvert som den nye lanseringsperioden nærmer seg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.