Tidenes rallyspill får oppfølger

Codemasters har annonsert DiRT Rally 2.0.

Dirt Rally kom ut fra ingensteds i 2015, og ble raskt en favoritt her i gården. Allerede ved tidliglanseringen på Steam var det klart at dette var et spill som kunne konkurrere med sjangerens beste utgivelser, og Codemasters gjorde det meste riktig under utviklingen. Resultatet var i mine øyne tidenes beste rallyspill.

Herlig!
Herlig!

Dirt Rally 2.0

Nå har Codemasters annonsert DiRT Rally 2.0. Her får vi kjøre rally på ekte veier i New Zealand, Argentina, Spania, Polen, Østerrike og USA, samt rallycross på åtte ulike baner fra virkelighetens FIA World Rallycross-mesterskap. I motsetning til i Dirt 4, er alle fartsetappene laget for hånd.

Codemasters sier ikke voldsomt mye om DiRT Rally 2.0, men lover at vi får en «ny, autentisk kjøremodell» og at baneoverflatene nå vil påvirkes av bilene. Spillet vil skilte med både karrieremodus og ulike typer mesterskap og konkurranser, samt muligheten til å konkurrere med andre spillere over nettet.

Utgiveren lover også at de ikke er redde for å «lansere et utfordrende spill», og at de vender tilbake til simulatorstilen som gjorde originalspillet så populært hos rallyentusiastene. DiRT Rally 2.0 slippes for PC, PS4 og Xbox One den 26. februar, og du kan følge med på det offisielle nettstedet for mer info. Her er en trailer:

Codemasters har forøvrig også annonsert at spillet vil få nedlastbart innhold etter lansering, og har røpet at de to første «sesongene med innhold» kommer med tre lokasjoner (fordelt på rally og rallycross). Deluxe-versjonen av spillet vil også «låse opp» fem biler (Ford Escort MkII, Lancia Stratos, Subaru Impreza 1995, AUDI Sport quattro S1 E2 og Ford Fiesta OMSE SuperCar Lite) tidlig, men om dette betyr at fem biler er inkludert i hver sesong vet jeg ikke.

Jeg er normalt ingen tilhenger av massevis av DLC etter lansering, men jeg må innrømme at om Codemasters hadde lansert ekstra rallylokasjoner for originale DiRT Rally, hadde jeg snappet dem opp så fort jeg fikk sjansen. Det gjenstår selvsagt å se om dette også vil gjelde for DiRT Rally 2.0, samt hvor fornuftig prisingen er og så videre.

Hvis du ikke har spilt DiRT Rally, kan du altså forvente noe ala dette:

Og dette:

Og selvsagt også dette:

NB: Disse videoene er så vidt jeg husker fra originalspillets «early access»-periode, da det fortsatt var under utvikling.

2 kommentarer om “Tidenes rallyspill får oppfølger”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.